Facebook Logo
Начало | Архив на 2014
Проект на Контраст Филмс
Автор : Вероника Димитрова (коментари: 0)
2014-10-15
Научете повече за някои от най-интересните съвременни документални филми и ги гледайте на предоставените линкове
www.docaudience.com
Защо направихме този проект?
Много често по българските телевизии излъчват филми, които се определят като документални. Те се снимат за точно определени кратки срокове. В голямата си част са пълни с интервюта, в които различни хора, седящи неподвижно, много внимателно и съсредоточено обясняват какво мислят. Тези телевизионни документални филми са незаменими при събития, където трябва да се реагира бързо – докато темата все още става за новините в осем часа. Има обаче и друга категория документални филми, наречени креативни. Те са...
още »
Покана за конференция
Автор : Невена Германова (коментари: 0)
2014-08-18

Екипът на „Проект за градско обновяване с младежко участие – СМЕН" ви кани да вземете участие в гражданската конференция „Младежи и градско обновяване".

Дата: 8-ми Ноември 2014 г.

Място: Лаборатория за градски дизайн, Христо Смирненски №1

Възпроизвеждането на града като човешко местообитание, технологична система и културно пространство е свързано с прилагане на установени модели за организация и промяна на пространствения порядък и за протичане на финансовите, материални, енергийни и информационни потоци. Същевременно алтернативни идеи и култури, експериментални подходи и технологии проникват в живота на града и се съревновават...

още »
Отворен граждански форум „От места в НУЖДА към места за ОБМЕН
Автор : Вероника Димитрова (коментари: 0)
2014-06-16

На 27 юни от 18 часа в двора на 49 ОУ „Бенито Хуарес” ще се проведе първият граждански форум „От места в НУЖДА към места за ОБМЕН” в рамките на „Проект за градско обновяване с младежко участие – СМЕН“.

Проектът има за цел да насърчи по-активното отношение на гражданите към средата, в която живеят и да предложи идеи за положителна промяна. СМЕН е подход за Сканиране на МЕста в Нужда. Два месеца доброволци младежи претърсваха и сканираха шарения постмодерен пейзаж на район Подуяне, общуваха с обитателите и откриха десетки любопитни места, които са запустели, разпадащи се или натоварени с отрицателно съдържание.

Ще споделим впечатленията си от Сканирането на МЕста в Нужда

още »
1
Последни
Архив
Вход:
Потребителско име
Парола за достъп
Тагове