Facebook Logo
Новини
Линеарно Япония отблизо print
Автор : Невена Германова
2011-10-25

Благотворителна фотоизложба
22ри дни на японската култура в България
“Животът и смъртта са една и съща линия, гледана от различни страни.”
Лао Дзъ
Казват, че в природата не съществуват прави линии. За сметка на това те са в изобилие в града. Той е изграден от тях. Линиите са навсякъде – линии от метал или дърво, от светлина или сянка, линии във времето, във всички посоки, примамващи погледа към далечината…
Градът е като развълнувано, бурно море – около мен хората се движат във всички посоки, блестят реклами, сменят се образи и цветове… Над всичко това се наслагва шумът - звуци от всякакво естество, разнообразни колкото цветовете и формите, които ме заобикалят. Градът е като поглед в калейдоскоп – непредсказуем и вълшебно пъстър.
Спирам. Задържам дъха си. За секунда затварям очи. Хората, шума, рекламите изчезват. Градът е оголен и безлюден… Забавлявам се да проследявам линиите, цветовете и играта на сенките. Подслушвам тихите им разговори. Толкова съм съсредоточена, че не забелязвам хората. Те са физически отсъстващи, но тук са линиите, където са вградени сенките и душите им, придаващи формата, цветът и смисълът на всичко което виждам.
2 ноември (сряда) 2011, 18.30 ч. - откриване
3-14 ноември, всеки ден между 15.00 и 19.00 ч., без събота и неделя
зала „Безименна”, зала „Гъливер” Червената къща - център за култура и дебат

Коментари
Само регистрирани потребители могат да коментират! Моля, влезте в системата.
Последни новини
Архив на новините
Вход:
Потребителско име
Парола за достъп
Тагове